125418888_394887411882584_386849486101389691_o

Arne er en skjønn gutt som er født ca 06.10.19. Dette er en estimert alder da han ble funnet ute for noen måneder siden. Noen hverdagshelter var på vei hjem sent en kveld når de så en liten hvit dott som hoppet alene langs veien i Arefjord på Sotra. Den lille hvite dotten viste seg å være Arne som enten har blitt dumpet der eller har stukket av, uansett grunn fant vi aldri en eier. Han har nok ikke hatt det så godt der han kom fra for når de snille menneskene kom for å levere han så vi med en gang at han hadde store helseproblemer. Tennene hans hadde vokst seg så lange at de stakk ut av munnen og langt opp forbi nesen hans. Som dere ser på bildene under trenger man ikke å være veldig god på kaniner for å skjønne at noe er galt.

I dag er Arne frisk som en fisk! Han er en veldig fornøyd liten tass og selv om han ikke har hatt det så fint hos sitt forrige hjem er han nå verdens største kosegris. Han er ikke redd for noe som helst og når fostermammaen hans går forbi basen han bor i prøver han neste å hoppe over gjerdene for å få oppmerksomhet. Når han blir klødd på ryggen klarer han ikke å sitte i ro for det er så godt, og har du en godbit på lur er han din bestevenn for alltid.

Arne har gått gjennom flere operasjoner for å fikse framtennene sine. Først ble de slipt helt ned i håp om at de skulle rette seg litt opp igjen med masser av grovt høy og ellers riktig kosthold. Dessverre hadde han gått så lenge med alt for lange tenner at vi ble nødt til å trekke alle 6 fortennene. Han klarer seg i dag helt fint uten dem. Med unntak av litt for store godbiter klarer han å spise det aller meste. Og hvis fostermamma har litt gulrot eller drue smak på fingrene prøver han å sutte på hånden hennes.

Videre trenger Arne en del oppfølging av tennene sine jevnlig for å se at alt er som det skal, men dette er noe man bør gjøre med alle kaniner uansett om de har hatt problemer med tennene tidligere eller ikke.

Som dere ser på hovedbildet på innlegget og dette under er Arne nå i mye bedre form og vi håper at det perfekte hjemmet hans snart dukker opp.