Dumping av dyr

35416240_10160421960080632_8374679824785997824_n

Det er begynt å bli sommer! De aller fleste tenker at dette er den fineste tiden på året. Alt begynner å blomstre rundt oss, solen titter fram og det blir varmere ute. Hva er vel ikke fint men denne årstiden?

For alle oss som driver frivillig med hjemløse dyr er dette den desidert verste tiden på året! Folk begynner nå å planlegge ferie og reiser bort. Det er forståelig at det noen ganger kan være vanskelig å finne pass til dyrene sine, men finner man ikke pass til dem så reiser man ABSOLUTT IKKE på ferie. Det er helt ufattelig hvor mange mennesker som bare kvitter seg med dyrene sine fordi de ikke finner pass. Folk dumper dem ute, helt friske dyr blir levert til avliving, dyr blir funnet i containere og bossekker og ting som er enda verre.

For oss som er midt oppi dette og ser alle de triste tilfellene av dumping er det helt umulig å skjønne at et menneske kan være så stygg mot et annet levende vesen! Hvordan klarer du å sitte fra deg en kanin i veikanten? Hvordan kan du dumpe små kattunger i en eske i en grøft? Hvordan kan du levere ditt helt friske og fine familiemedlem til avliving?

Den kaninen du sitter fra deg, ender mest sannsynlig opp med å bli drept av rovdyr, påkjørt, eller dør av kulde eller sykdom. Hvis den i mot alle ods klarer å overleve til noen finner den er det frivillige mennesker som bruker sin tid, sine penger og sitt hjem til å ta vare på DIN kanin!

Vær så snill alle sammen! Ta ansvar! Ikke skaff deg et dyr hvis du ikke vet hva du går til, man må regne med å ha et dyr i mange år fram i tid.

Emilie på bildet er en kanin som ble dumpet for bare noen få uker siden, hun leter etter et nytt hjem om ikke så lenge.